Quines són les millors plantes per tenir a casa?

Ja s’han realitzat nombrosos estudis sobre el benefici de tenir plantes als llocs de treball i a les cases, però si ets d’aquelles persones que encara no n’estan convençudes, et convidem a llegir aquest post i gaudir l’experiència de ser #plantlover.

Al capdavall, la funció de les plantes és la d’oxigenar el planeta, per tant pots deduir que tenir un parell d’oxigenadors naturals a casa no et pot fer cap mal, i a més, a partir d'una certa quantitat veuràs també com ajuden a augmentar la humitat ambiental.

Sanseviera trifasciata

Les plantes són capaces d’eliminar les toxines de l’aire a traves de les seves fulles i tiges, i transformar-les en el seu propi aliment, en una perfecta relació “win-win”.

Les plantes actuen com una mena d’ esponja anti- pol·lució. Explicat d'una manera molt senzilla, diríem que recullen les partícules contaminants de l'atmosfera que amb el nostre “fer” diari provoquem. Ah! Però no només parlem de la contaminació industrial i dels transports, sinó també de compostos orgànics alliberats per productes elaborats per l’ésser humà i que es troben en el nostre ambient quotidià, com ara catifes, mobles, productes de neteja…

Les millors plantes per tenir a casa des del punt de vista anti-contaminant i que a l'hora tinguin més probabilitats de sobreviure en mans inexpertes són la Sanseviera Trifasciata (és la reina, és especialment eficaç per eliminar les toxines de benzè, òxid de nitrògen i tricloroetilè de l’aire), la Dracena Reflexa, el  Potus i l’Spathiphyllum. 

 La llista de les millors plantes anti-contaminants és més llarga, però en aquesta sel·lecció poso les que considero més resistents i menys exigents quant a necessitats de llum i reg. Pots començar per una agrupació d'aquestes plantes bàsiques, perquè en les agrupacions també tenen més probabilitats de sobreviure, i a partir de l'èxit d'aquest primer pas continuar ampliant la teva sel·lecció botànica cap a altres espècies.

Es un aprenentatge que serà un enriquiment a molts nivells, per acabar convertint-se en una afició saludable, i passar a formar part de la comunitat de #plantlovers. 

Et proposo de considerar-ho un aprenentatge que serà un enriquiment a molts nivells. Veuràs com n'és d'agradable d'omplir la casa d'aquestes amigues botàniques. Et sorprendràs amb el caliu que hi donen, i aniràs veient com aquest primer pas que vas decidir de fer un dia s'està convertint en una afició molt saludable.

I un dia (estàs avisat, estàs avisada) et trobaràs compartint la teva passió a les xarxes amb altres #plantlovers, buscant bases fashion per elles, i fent-te una selfi de felicitat perquè ja tens a les mans aquell exemplar que havies demanat, i que fa que la teva col·lecció sigui única. Benvinguts a la comunitat!

 ***

En el proper post t’explicaré alguns TIPS bàsics per a PLANTLOVERS principiants. Aconseguirem que les plantes ens visquin, i veuràs quina sensació més agradable!

Deixa un comentari

Nom .
.
Missatge .