Tenir plantes a casa per millorar la nostra salut

Tenir plantes a casa és molt més que una qüestió estètica.

Tenir plantes a casa o al lloc de treball, i tenir-ne cura, és una de les tasques més boniques, antigues i silencioses que actualment existeixen, que ens connecta amb la natura i amb nosaltres mateixos.

Tenir plantes a casai tenir-ne cura, es podria considerar una teràpia del tipus meditació, una qüestió de salut quotidiana, com ara ho són també el Shinrin Yoku, o banys de bosc.

Sabem de fa temps ja, que el color verd té un efecte calmant en el nostre organisme, i ara s'hi han afegit estudis científics que mostren que els verins naturals amb què la planta es defensa dels insectes, els fitoncides, són beneficiosos per la nostra salut. Notem com la Natura ens envolta i abraça, i el seu sistema de defensa beneficia el nostre. En parlarem en propers posts.

Durant milions d’anys els humans ens hem desenvolupat en entorns naturals en contacte amb la natura. En canvi en els temps actuals, passem la majoria d'hores entre parets: llars, oficines, empreses, escoles, gimnasos, cafès, cinemes... i no sembla que això ens vagi molt bé.

Com podem portar la Natura a casa? 

Tenir plantes a casa pot millorar la teva salutImagen de Pexels en Pixabay 

Amb jardins d'interior. Està comprovat com certes plantes d’interior poden millorar molt la nostra salut. Alguns dels seus efectes beneficiosos són reduir el cansament, millorar el nostre sistema immunitari, millorar la concentració, la capacitat de comunicació i en essència, la nostra vitalitat.

I és  que a més dels fitoncides i del color verd que hem comentat més amunt, les plantes capturen partícules contaminants que es troben a l'aire i que ens  són perjudicials, les transporten fins al seu substrat i les converteixen en aliment per a elles.

Vols saber quines són les més interessants? Segueix-nos a instagram i facebook, i aniràs rebent més posts com aquest !! 

 

Deixa un comentari

Nom .
.
Missatge .